Alingsås Modellflygklubb

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Flygskola

 

AMFK:s Modellflygskola

max och tommy skolflyger

Radiostyrt modellflyg kan utövas i nästan alla åldrar. Från 11- 12-års ålder har man i allmänhet utvecklad motorik och omdöme för att börja flyga ett radiostyrt modellflygplan. Alingsås modellflygklubb välkomnar alla som vill lära sig mer om denna trevliga hobby.

När:
Vi har en fast tid för skolflygning, det är onsdagar 18.00 -21.00. För ytterligare skolflygning under veckan görs överenskommelse om tider mellan elevgrupp och läraren. Flygskolan börjar i maj månad och vi håller på till mitten av oktober om vädret tillåter.

Var:
Vi håller till på vårt modellflygfält i Rödene se karta på hemsidan.

Hur:
Undervisningens mål är att leda fram till RC-behörighet A, där du självständigt ska kunna starta, flyga och landa modellen samt känna till och tillämpa de regler som finns för att flyga modellflygplan. Vi går igenom grunderna för hur ett flygplan fungerar, rodrens funktion, lite om aerodynamik. Hur radiostyrningen fungerar. Sändare, mottagare, och servon, samt olika sätt att driva modellen, förbränningsmotor eller elmotor. Skolning sker med klubbens skolflygplan som har dubbelkommando, har du eget plan är det möjligt att använda det vid den senare delen av utbildningen.

Vid godkänd uppflygning och betalt medlemskap i klubben får du använda klubbfältet och flyga på egen hand, i medlemskapet ingår även en försäkring som gäller på klubbfältet.

Avgifter:
Kursavgiften inkl. medlemskap och försäkring per säsong är 200:-/ elev upp till 20 år. Från 21 år kostar det 670:- Betala till bankgiro 510-5036 ange flygskola och ditt namn.

Prova på:
Om du är intresserad av att bara göra en prova på flygning med dubbelkommando, ta kontakt med mig så kan vi bestämma en tid. Prova på flygning kostar inget.

Intresseanmälan:
Anmälan till kursen eller prova på kan du göra på hemsidan eller direkt till Tommy Sjöqvist.

 

Välkomna att kontakta Ungdomsansvarig Tommy Sjöqvist.

Tel. 0708-138922
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen


You are here: Modellflygskola