Alingsås Modellflygklubb

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Skolflyg

E-postadress Skriv ut PDF

Skolflyg/aktiviteter

Hej!
Det är otroligt vad tiden går fort, hösten kommer med stormsteg. Det har ju flugits en hel del under de fina sommarkvällarna som vi haft. Men just den dagen då Kuriren besökte oss för att göra ett reportage om vår verksamhet så var inte vädergudarna med oss. Flera kom i alla fall upp till fältet för att visa upp sina modeller, så mycket flygning blev det ju inte men Johan trotsade regnet och flög så att fotografen fick några fina bilder så vi kunde visa upp vad vi håller på med.

Klubben har investerat i utrustning för dubbelkommando, två Futaba 6 EX 2,4G med tillhörande mottagare, ett skolflygplan Cessna 182 komplett med elmotor, lipobatteri och servon samt en laddare som går att använda både för nätdrift och 12 v batteri.
Två unga pojkar har fått pröva att flyga med dubbelkommandot och allt fungerar till belåtenhet, pojkarna tycker att det är jätteroligt och de är riktigt entusiastiska, i alla fall en av dem har blivit medlem i klubben, det är ju en bra början för återväxten.


Ett samarbete med kommunens Event & ungdomscenter har inletts. Det visade sig att Fredrik Grill arbetar där och han är ju också medlem i AMFK så det var ju en fullträff. Kultur och fritidsnämnden har avsatt 300 000 kr till ett projekt som heter Kronan på verket och är till för ungdomar mellan 13-25 år. Man kan söka max 20 000 kr för att genomföra olika projekt och aktiviteter.
Tanken är att AMFK tillsammans med Event & ungdomscenter försöker ordna en prova på dag med inomhusflyg under novemberlovet v 44. Om går detta bra och intresse finns kan vi gå vidare för att ge ungdomar möjligheten i samarbete med AMFK starta ett projekt inom Kronan på verket där vi kan flyga inomhusflyg i någon av sporthallarna förslagsvis en gång i veckan.
Om vädret tillåter kan vi även flyga på vårt fält i Rödene under novemberlovet.


Idéer och tips om hur ungdomsverksamheten kan utvecklas vidare tas tacksamt emot.
Tommy Sjöqvist
0708-138922
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

You are here: Artiklar Skolflyg