Alingsås Modellflygklubb

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kalasfin flygkväll onsdag den 14/7

E-postadress Skriv ut PDF

Onsdagskvällen bjöd på ett fantastiskt flygväder! Sol och vindstilla och alldeles lagom varmt. Eftersom jag inte har något plan flygklart så borde jag egentligen inte ha åkt ut till fältet. Nu var ändå vädret alldeles fantastiskt och även att kika på modellflyg och snacka lite med folket är ju trivsamt. Bestyckad med en kopp kaffe efter kl 20:00 svängde jag in till fältet och hittade vår ordförande, Jonas i full färd med att skruva ihop sin F4U Corsair.

Efter lite skruvande och fixande stod snart Corsairen redo för kvällens första flygning. Lite posering för kameran och så varvade motorn upp.

 

I den stilla luften steg kärran stabilt och utan någon vind som störde flykten så gick kärran som på räls.

 

 

Efter ett tag så dök Tomas upp, även han utlockad av den fina kvällen. Ur gömmorna i bilen togs det fram ett egenkonstruerat antikt plan med en elmotor samt en Zero i det mindre formatet. Även denna med en elmotor i nosen. Första starten för Tomas kanske inte riktigt gick i avsedd riktning men upp i luften kom planet!

 

Även Zeron blev luftburen utan några incidenter.

 

 

Även Tommy anslöt till skaran och även hans flygtur blev helt odramatisk!

 

Med lika många hela flygplan hem som det togs med ut till fältet kan kvällen sammanfattas med ordet succé! Lite dåligt med folk var det dock med tanke på att det kanske var årets finaste kväll som vi fick uppleva. Men nu när semestrar mm snart drar igång så kommer nog fältet att vara välfyllt. Vem vet, kanske även skribenten kommer ut med något flygbart..................

 

Johan

You are here: Artiklar Kalasfin flygkväll onsdag den 14/7